Hala Sultan kimdir? Fetih Sultan Mehmed'de Perihan Savaş oynuyor! Perihan Savaş'ın yaşı kaç?

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Hala Sultan karakteri Fetihlerin Sultanı Mehmed dizisindeki karakterler arasında yer alıyor TRT 1'in merakla beklenen dizisinde Perihan Savaş Sultan Mehmed karakterine hayat verirken Perihan Savaş, Fikret Kuşkan, Perihan Savaş, Sinan Albayrak , Kenan. Çoban, Perihan Savaş, Savaş Özdemir, Perihan Savaş, Ali Nuri Türkoğlu gibi değerli oyuncular da kadroda yer alıyor. 27 Şubat Salı günü beyazperdedeki yolculuğuna başladı. Peki Fetih Sultanı Mehmed dizisinde Hala Sultan kimdir?

Mehmed: Fetih Sultanı Dizisi Hala Sultan Kimdir?

Perihan Savaş, Fetih Sultanı Mehmed dizisinde Hala Sultan karakterini canlandırıyor. Hikâyede Hala Sultan hakkında şu bilgiler yer almaktadır: Türkler arasında Hala Hâtun, Hala Sultan veya Ümmühan Sultan olarak bilinen Ümmü Haram bint Milhân, İslam peygamberi Muhammed'in teyze-yeğen ilişkisi olan bir sahabeydi. Bazı İslam alimlerine göre Muhammed'in üvey halasıdır. Bazıları bunun baba veya büyükbaba tarafından geldiğini söylüyor.

Perihan Savaş kimdir?

Şerife Perihan (Perihan Savaş) 1957 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Trabzon Sürmenelilidir. Ortaokulu tamamladıktan sonra okul hayatını tamamladı. Oyunculuk kariyerine henüz beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun çocuk bölümünde başlayan ve 1970 yılına kadar tiyatroda çalışmaya devam eden Savaş, “Küçük Prenses”, “Romeo-Juliet” gibi çok sayıda tiyatro oyununda rol aldı. ” “, “Nazik Aptal” 1971 yılında “Prens Sinbad Kaf Dağında” filminde rol alan oyuncu, sinema kariyerine bu yıllarda başlamış, oyunculuğu ve güzelliğiyle kısa sürede dikkatleri üzerine çekmiş, başrolde yer almıştır. Bu dönemde birçok filmde rol alan oyuncu Malkoçoğlu Kurt Bey (1972), Gözlerim Aşk Dedi (1972), Sezercik Küçük Mücahit (1974), Bana Beş Milyon Borç Verir misin (1975), Çilekeş (1978), Rabbim (1980). , Keriz (1985), Eve Dönüş (2006) Sanatçı, geçmişten günümüze Gulyabani (2014), 2014: Zaman Makinesi (2017), Sadece Düşler Kaldı (2018), Gerçek Bölüm: Maniac gibi birçok filmde rol almıştır. (2018), ayrıca Real Bölüm (1993), Çay ve Sempati (2012). Sağlıcakla (2013) ve Perihan'la Sağlık Ramazanlar (2015) gibi televizyon programlarının da sunuculuğunu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir