Türkülerinizi söylüyorsunuz: Cengiz Özkan kim? Jüride yer alan Cengiz Özkan kaç yaşında ve nereden geliyor?

genişletmek

TRT 1'de yayınlanan Sen Türkülerini Söyle programında jüri koltuğunda Cengiz Özkan oturuyor. Peki Cengiz Özkan kimdir, kaç yaşındadır?

Cengiz Özkan kimdir?

Müzisyen, Türk halk müziği sanatçısı, oyuncu. 1967 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde doğdu. İlköğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye Devlet Müzik Konservatuarı Çalgı Eğitimi Bölümü'ne girdi.

1991 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana Resim Anabilim Dalı Türk Halk Müziği Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. İki yıl boyunca İzmit Belediye Konservatuarı'ndan ve üç yıl boyunca İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda öğretmenlik ve icracı olarak çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konserler verdi.

Cengiz Özkan'ın Kırmızı Buğday, Ah İstanbul, Sakdım Gözümde Güzelliği, Gelin ve Hayalmest adlı solo albümleri Kalan Müzik'ten çıktı. Kalan Müzik'in 2001 yılında çıkardığı bir diğer çalışması olan Yare Dokunma (1-2) albümünü vokal sanatçısı ve folklorcu Muharrem Temiz Malatya Arguvanlı ile kaydettiler. Ardından Eylül 2007'de özel bir televizyon kanalında yayınlanan Pusat dizisinde tutuklu şair rolünü canlandırdı. 1989 yılında katıldığı TRT İstanbul Radyosu'nda saz sanatçısı olarak çalışmalarına devam eden Cengiz Özkan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir